Het juiste merk bestekset kiezen

Experts op het gebied van keukens en deskundigen in de culinaire winkels zijn het erover eens: het juiste merk bestekset kiezen is dé basisvoorwaarde voor de goede kok en voor stijlvol gedekte tafels die de gezelligheid, het comfort en de smaakbeleving versterken. Waarom een B-merk bestekset kiezen als je bij zo’n belangrijk dagelijks te gebruiken product als bestek ook voor het beste kan gaan? Daarom leggen we je hieronder alles uit over de Sola bestekset die bij je past, iets waarvan jij nog jaren plezier zal hebben.

Helaas is er veel inferieur bestek op de markt die in een aantrekkelijke verpakking tegen bodemprijzen de winkels verlaat. Wie verder kijkt zal uitkomen bij de top tien  van merken besteksets, met merken als Sola, Iittala of Amefa. Zorg daarom dat je het juiste merk bestek koopt dat aan een hoge standaard of in elk geval jouw voorwaarden voldoet.

Elk goed merk bestekset kent de juiste aantallen per set. Bepaal eerst de hoeveelheid die je denkt nodig te hebben. Dat is natuurlijk afhankelijke van de omvang van je huishouden of de vraag of je vaak culinaire gasten ontvangt.

Materiaalsoort belangrijk bij keuze bestekset

Bij goede merken besteksets loopt de variatie uiteen van 6-delig tot 128-delig en allerlei aantallen daartussen, al zijn de meeste besteksets afgestemd op een standaardcollectie van zes personen. Denk bij je keuze van bestek ook eraan of je bijzonder aanvullend bestek wenst zoals een setje amuselepels, gebaksvorkjes of kinderbestek.

Een goed merk bestek zal van hoogwaardig materiaal zijn vervaardigd. De huidige generatie bestek is veelal van roestvrij staal, terwijl vroeger nog wel eens een legering met zilver werd gemaakt. Sommige A-merken bestek zijn geheel van zilver of zijn verguld met een laagje goud. Bestek dat niet van roestvrij staal is kan nadelen hebben op het vlak van waarde, duurzaamheid en onderhoud. Goedkoper roestvrijstalen bestek mag soms niet in de vaatwasser, of slechts hoogstens voor korte tijd. Denk ook aan het handcomfort, want bestek mag niet te zwaar zijn en moet prettig liggen aan de binnenzijde van je hand.