Wat zijn kimmidolls?

In het kort zijn Kimmidolls de moderne variant van Kokeshi dolls. Echter zijn Kimmidolls niet van oorsprong Japans, ze zijn slechts afgeleid van de oorspronkelijke Japanse gelukspoppetjes de Kokeshi dolls. De Kokeshi dolls komen van oorsprong uit het Noord-Oosten van Japan en werden traditioneel gegeven bij geboortes en om vriendschappen te bezegelen. Over de jaren zijn deze figuren wel wat gestileerd, toch bleven ze traditioneel. Omdat er de laatste jaren steeds meer wereldwijde interesse kwam voor de Japanse cultuur werd het ook interessant om een modernere variant van de Kokeshi dolls te maken. Kimmidolls zijn ontstaan in deze situatie.

Kimmidolls zijn niet de enige Aziatische geluksbrengers

Voorbeeld kimmidollAzië staat bekend om zijn vele verschillende geluksbrengers in de verschillende culturen. Zo zal u in India veel geluksbrengers zien uit het Hindoeïsme, bijvoorbeeld Ganesha die op het dashbord van een auto staat. In China zijn weer andere zaken heel populair. Bijvoorbeeld wordt er in China goud geld betaald voor een nummerbord of telefoonnummer waar vaak het cijfer acht in staat. Dit omdat volgens de Chinezen het getal acht geluk brengt. In Japan zijn de Kokeshi dolls populair als geluksbrengers, en de afgeleide van deze Kokeshi dolls zijn de Kimmidolls. Natuurlijk ziet u ook door praktisch heel Azië de Boeddha als gelukssymbool.

De betekenis van Kimmidolls

Wanneer u Kimmidolls bestelt dan wilt u ook graag weten wat deze betekenen. Bij het bestellen van kimmidolls levert Lucky Touch altijd een uitleg waar het bestelde poppetje voor staat. Dit zorgt ervoor dat de boodschap die u wilt overdragen ook echt overkomt. Wanneer u op zoek bent naar gelukspoppetjes die uw boodschap overdragen. Kijk dan goed rond op Lucky Touch en koop de Kimidoll die bij uw wens past. Het bestellen op LuckyTouch is natuurlijk snel geregeld en wij bezorgen uw bestelling zo spoedig mogelijk!